X

Pogoji poslovanje

Pogoje poslovanja lahko snamete v pdf obliki tukaj

Naša trgovina je ustvarjena z namenom, da se po dostopnih cenah ponudi visoko kvalitetna ekološka prehrana, kozmetika, čistila, tekstil in drugi izbrani izdelki. Ekološka trgovina Živa ima ekološki certifikat.

Naročilo oddano do 12h bo previdoma še ISTI DAN ODPREMLJENO.

V primeru naročila v vrednosti nad 40€ vam nudimo BREZPLAČNO DOSTAVO NA NASLOV po vsej Sloveniji.
Za naročilo manjših vrednosti kot 40€ zaračunamo poštnino.

ZALOGA izdelkov in možne napake pri naročanju.
Naše podjejte zalaga tudi BIO trgovine, ki naročajo večje količine izdelkov, zaloga v spletni trgovini pa se obnavlja enkrat tedensko. Zaradi tega se lahko zgodi da izdelka, ki ste ga naročili ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo poklicali.

Vračila

Rok za vračilo kupnine je nemudoma ali najkasneje 14 dni po prejemu odstopa od pogodbe z ali brez navedbe razloga za odstop po 43č in 43d členu ZVPot. Blago je treba nepoškodovano vrniti. Izdelke nam pošljete na spodnji naslov na vaše stroške.

Dodatne informacije od ponedeljka do petka od 8h do 19h: 01 4364671 ali na 051 454 355. Za stvarni ogled izdelkov in svetovanje se lahko oglasite v naši ekološki trgovini na naslovu Tomačevo 27, Ljubljana.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.zivacenter.org so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Spletna trgovina Živa je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Živa Center d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.zivacenter.org, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Pogodbo je mogoče skleniti v slovenskem jeziku.

Dostopnost informacij Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja; kontaktne naslove; bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila V spletni trgovini www.zivacenter.org ponudnik omogoča sledeče načine plačila:
* po povzetju dostavni službi (plačilo z gotovino ali kartico),
* plačilo ob nakupu s karticami Mastercard, Visa, Maestro
* plačilo ob nakupu preko PayPal računa,
* plačilo ob nakupu preko mBills računa (samo v trgovini),
* plačilo preko Cashback sistema (samo v trgovini),
* plačilo po predračunu na TRR podjetja:
Živa Center d.o.o., Tomačevo 27, Ljubljana,
IBAN: SI56 0292 4026 5265 506 (NLB)
SWIFT: LJBASI2X

Ponudnik izda račun na papirju z razčlenjenimi stroški.

Odgovornost podjetja za stvarne napake Izvleček 37. do 39 člena ZVPot:
(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
(2) Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
(3) Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena.
(4) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
(5)Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
(6)Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Rok za vračilo kupnine je nemudoma ali najkasneje 14 dni po prejemu odstopa od pogodbe z ali brez navedbe razloga za odstop po 43č in 43d členu ZVPot. Blago je treba nepoškodovano vrniti. Izdelke nam pošljete na zgornji naslov na vaše stroške.Odstop od kupoprodajne pogodbe mora kupec sporočiti po pošti na naslov podjetja ali osebno na sedežu podjetja.

Veljavnost ponudbe Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Veljavnost akcijske ponudbe Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila.

Postopek nakupa Po oddanem naročilu kupec v nekaj dnevih prejme po pošti paket. Poštarju plača dogovorjeno odkupnino.

Evidenca naročil Vse pogodbe o naročilih hrani ponudnik v pisni obliki. Do njih je možen dostop kadarkoli..

Dobavni rok je po navadi 2 delovna dni na področju Slovenije, če je blago na zalogi. Če blaga ni na zalogi, ponudnik pošlje kupcu informacijo o spremembi naročila.

Dostava Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Dostava po Sloveniji je BREZPLAČNA, pod pogojem, da je naročilo večje od 40€. V nasprotnem primeru so stroški poštnine.

Varnost Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani ma.ziva.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila.Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Nove varnostne nastavitve za obdelavo vaših podatkov v skladu z zahtevami Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) Podatki se obdelujejo izključno za namene obveščanja o novostih, izdelkih in aktivnostih v Živa Centru. Imetnikom kartice in uporabnikom spletne trgovine Živa Centra obdelujemo podatke o nakupih in potrebnih podatkih za dostavo. Strankam ekološkega salona za nego las obdelujemo podatke o njihovih obiskih in vodimo osebni karton. Vaše podatke ne prodajamo niti jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Podatki se shranjujejo, dokler ne zahtevate izbrisa podatkov. Od prejemanja novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da kliknete na Odjava v dnu prejetih e-novic ali da nam na naslov info@zivacenter.si pošljete obvestilo z naslovom oz. predmetom sporočila "ODJAVA". Vse vaše podatke bomo skrbno varovali in so primerno zaščiteni. Do vaših podatkov lahko kadarkoli dostopate, jih spremenite in omejite njihovo uporabo. Za vsa dodatna pojasnila ali vprašanja smo na voljo na info@zivacenter.si

Pritožbe in spori Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@zivacenter.org ali po klasični pošti na naslov:

Živa Center doo, Tomačevo 27, 1000 Ljubljana
T: 01 4364671, M: 051 454 355, info@zivacenter.org

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izdelki v AKCIJI so v navedenem popustu v prodaji do odprodaje zalog.